Новини
Светът - инкубатор за велики българи

        Запомнете името на седемнайсетгодишния Роберто Илиев. Светът тепърва ще говори за него като за  голям пианист. Възпитаникът на ЧОУ „Дъга” и музикалната педагожка Елисавета Попова, преди години със семейството си се пренася в Испания, където Роберто учи в Консерваторията в Мадрид. Получил началното си музикално ускорение в Банкя, той целенасочено разгръща своя талант и вече в биографията си има множество спечелени отличия. Само тази година на международния конкурс в град Линарес  - първо място и отличие за музикални данни, а в Толедо печели второ място. Има спечелени конкурси в Палма де Майорка и първо място в конкурс за солисти към Консерваторията в Мадрид и възможност да свири с оркестър, което е комплимент за творческите му възможности на тази възраст.
        Именно с този младеж и неговата първа педагожка Елисавета Попова се срещна днес кметът Рангел Марков и заместникът му Пламен Симеонов. Рангел Марков му връчи почетен плакет на Банкя за достижения на млади хора в различни области „Силата на младостта 2017” и поздрави Роберто за неговите успехи, като му пожела да прояви силен характер, за да защитава музикалната си дарба. Младият пианист всяко лято се завръща в Банкя и с радост наблюдава промените в нея. Стипендиантът на фондацията на Бербатов благодари за оказаната му чест и заяви, че никога не би могъл да забрави откъде е тръгнал. Пламен Симеонов, имал възможността да се наслади на негово изпълнение неотдавна в Артцентър Банкя, каза, че той е на едно много високо техническо ниво и го увери, че догодина през лятото ценителите на музиката от Банкя ще имат честта и удоволствието да го чуят.  
        Още веднъж светът ни дава възможност да погледнем през неговата призма поредния българин, с когото по-късно България ще се гордее.


С почетния плакет "Силата на младостта -2017"


Роберто с ръководството на Банкя и музикалната си педагожка


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС