Новини
Съвременна живопис в Арт център Банкя

       Арт център Банкя, чиято творческа ориентация е да дава зелена светлина на съвременните български художници, в петък бе изключително оживен. В този ден там бе открита изложбата „Съвременна живопис – Банкя 2017”. И трите етажа на прекрасния център са изпълнени с произведения на художници - наши съвременници, някои дори наши съграждани. Добре е да видите творбите им, за да сверите своите представи с най-новите тенденции в съвременното изкуство.
       По повод събитието кметът Рангел Марков изпрати поздравителен адрес до екипа на Арт центъра, в който се казва:
    „Уважаеми дами и господа,
     Чест за нас е откриването на изложбата „Съвременна живопис – Банкя 2017”. Всяко културно събитие ни радва, че обогатява с нови преживявания животът в града ни, но това, на което сме свидетели сега, не просто ни радва, то е символ, че Банкя се превръща в знаково място за съвременната българска живопис. Може би сега, в тези зали излагат свои произведения бъдещите класици на България. И може би това са художници, за които ще говорят България и светът.
      Щастливи сме, че чрез тази изложба те се докосват и до неповторимата атмосфера на Банкя, вдъхновявала през годините поети, писатели, драматурзи, художници.  Ще се радваме, ако тези съвременни български творци почувстват тази атмосфера и тя ги приведе в такова творческо състояния, че да разкрият онова невидимото в нея, уловимо само през очите на истинския художник.”
       След официалното откриване, на чаша вино, се споделиха в приятелски разговори много  вълнения, свързани с настоящата изложба, за заснемането на която бяха дошли и представители на столични медии.        

Кураторите откриват изложбата...

...при подчертан интерес

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС