Новини
„Ангелски шепот” в галерия „Тандра”

       В петък, два дни след празника на ангелското войнство - Архангеловден, собственичката на галерия „Тандра” Теофана Лилкова бе щастлива да посрещне гостите, дошли на изложбата на Даниела Хаджиева, онадсловена „Ангелски шепот”.
       В началото шепотът отстъпи място на завладяващото и темпераментно изпълнение на цигулка на Елисавета Попова под акомпанимента на пианистката Капка Найденова. Тяхното представяне, вдъхновено вероятно и от ангелското присъствие в картините, предизвика вълна от аплодисменти, които утихнаха, за да чуят присъстващите вълнуващите, както винаги, думи на Теофана Лилкова. Тя представи изящната и крехка художничка, която се вълнува от темата за ангелите и вече няколко години придава художествена плътност на тези иначе безплътни създания. За тях отец Милко, който също бе сред  поканените, разказа, че те действително съществуват и са сред нас, но ние не можем да ги видим.
        От името на кмета Рангел Марков художничката получи букет бели лилиуми и поздравителен адрес, в който се казва:
       „Уважаема госпожо Хаджиева,
       Радост и чест за нас е Банкя и галерия „Тандра” да бъдат домакини на първата Ви самостоятелна изложба в нашия град. Неговият романтичен ореол напълно хармонира с Вашите творби, издържани в дух на неореализъм и романтизъм. Вашите картини носят една изтънчена  духовност, от която имаме нужда в забързаното, прагматично време, в което живеем. Но в Банкя то е омекотено от прекрасната природа, курортния дух, който владее, и от факта, че оказваме гостоприемство на прекрасни художници като Вас.
        Благодаря Ви, че отваряте сетивата ни към невидимите селения на „Ангелски шепот”, който чуваме в Банкя, когато зашумолят листата на дърветата. Бъдете все така чист проводник на световете, от които струи светлина, доброта и любов.
        На добър час!”
        Цялата атмосфера в галерията тази вечер бе изключително радостна, топла и приповдигната, както приляга на хора, докоснали се до ангелския шепот.

Теофана Лилкова открива изложбата...

...която събра ценители от Банкя

Музикалните изпълнения бяха завладяващи,...

...картините - също


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС