Новини
Банкя с награда за Фермерския си пазар

       Ръководството на град Банкя в лицето на неговия кмет Рангел Марков и заместника му Пламен Симеонов получи годишната награда на фондация „Българска месна традиция” за успешно развиващия се фермерски пазар, открит тази година в нашия град. Това се случи вчера в Интер Еспо Център на Четвъртата национална конференция „Достъп до добра храна”, организиран от „Българска месна традиция”, Евроток България в съорганизаторство с фондация „Граждански институт” и Дружество „Европейско право”.
         Отличието за ръководителите на Банкя означава, че усилията им в осигуряване достъпа до добра и здравословна храна на гражданите не остават незабелязани. Така се създават традиции за употреба на здрава храна у населението на здравницата на България – Банкя. Същевременно се дава шанс на производителите от района на градчето да работят на принципа „от свои за свои”  или, с други думи, да предлагат своите продукти, на своите съграждани.
Фермерски пазар в Банкя


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС