Новини
Благотворителен концерт

            Десетата годишнина от влизането на България в Европейския съюз бе отбелязана снощи с благотворителен концерт в СБР „Здраве”, иницииран от район „Банкя” и общинския съветник Анна Стойкова. Средствата, набрани от него са предназначени за едно благородно начинание – подкрепа на изграждането на православен параклис „Свети Лазар” в квартал Михайлово.
           На събитието кметът Рангел Марков подчерта, че единствено в този квартал досега не е имало храм, а общинският съветник Анна Стойкова изтъкна колко е хубаво и значимо, че два такива повода обединяват хората да благотворят. Заместник-кметът Пламен Симеонов обяви, че подобни инициативи ще се провеждат и в бъдеще, а политологът проф. Карасимеонов напомни основното достойнство на Европейския съюз, към който принадлежим – солидарността и усещането, че не сме сами.
          На присъстващите бяха представени на мултимедия етапите на израстването на храма дотук, а отец Василий говори за патрона на параклиса „Свети Лазар”.
          Това бе в сферата на словото, а песните, изпълнени с много вдъхновение, се изляха от сърцата на Александра, Русана, БГ Дуетът и Дует Ритон.
         Художникът Стоян Мирчев, известен с участието си в благотворителни дела за Банкя, предлагаше свои картини също с благотворителна цел.
         Благородство, музика, живопис – ключовите думи за една вечер, белязана и с новината от кмета, посрещната с бурни аплодисменти - за започването на реставрацията на символа на Банкя - Голямата балнеолечебница.

Откриване на вечерта

Отец Василий говори за патрона на храма

Любимците на не една генерация - дует Ритон


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС