Новини
В магазина на Градоман се продава… надежда

     Напук на привичките на консуматорското общество, в което живеем, един магазин, този в квартал Градоман,  придобива все по-читалищна атмосфера. Собствениците на магазина Зоряна и Радослав Радеви са не просто търговци. Те събират и палят за творчество децата от квартала. Последната изява на малчуганите от 3 до 5 години са изработените от тях, с помощта на добрата леля Зори, коледни картички и сурвачки. А как се случва това? Сяда детската чета около касите, върху тях леля Зори отваря лаптопа с лесни картички и така върху касите се раждат картичка след картичка. Е, за сурвачките трябва повече помощ от големите, но те им я дават на радо сърце.
          Сега родителите с радост влизат в магазина, където на специално направено табло ги посрещат коледните приветствия на техните невръстни, но вече големи по дух дечица.
         Ето такива странни на пръв поглед неща се случват по нашите географски ширини. Но всъщност няма нищо чудно. Хората вече все по-ясно разбират, че с единия хляб не се живее, ако душата е гладна. И леля Зори и чичо Ради дават радост на малчуганите. И Градоман си се самоорганизира, и магазинът в него се превръща в онова чудно магазинче от песента на Джани Родари, в което се продава… надежда. Надежда за всички!
         
Коледното табло и сурвачките радват хората от квартала
Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС