Новини
Ой Коладе, мой Коладе!

          Необичайно топлата Коледа доведе много гости в Банкя. Сякаш цялата топлина на сърцата  витаеше във въздуха на Банкя, пълна в празничните дни с весели хора, дошли да почувстват тук чудото на Рождеството. Ротондата жужеше от  забавната глъч на малчугани, тичащи по зелената морава. Сигурно и до тях бе стигнала мълвата, че на 23 декември Дядо Коледа е бил забелязан в Коледното ни градче в компанията на сладкогласната  певица Русана. Разполагаме и с фото, документиращо факта, че и тази Коледа добрият старец не пропусна Банкя. 
           Не  един опита греяното вино в Коледния град  и  гирляндите от домашни наденички, допълващи кулинарната атмосфера на тези дни.
           „Славите ли Бога?” е въпросът на коледарите към стопаните на къщата. Отговорът на стопаните  е „Славим, славим, добре сте дошли!” Песните на коледарите завършват с „Вам си пеем, Бога славим”.
           В един такъв мистичен план могат да се почувстват и тези празнични дни в Банкя, в която ние, избраните за стопани  на града, с труда си и с обновлението му  славим Бога, а гостите на курорта като едни истински коледари изсипаха благословиите за здраве, мир и берекет в града.
         Да бъде!

Русана пя на гостите на Коледния град и на Дядо Коледа

Месни изкушенияСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС