Новини
Кукери изненадаха Банкя

          Изненадващо кукери от село Габарево, вместо да се приберат в родното си село, от Сурва в Перник се показаха и в Банкя. Това се случи в събота не без намесата на заместник-кмета по културата Пламен Симеонов. Те преминаха по пешеходната зона на път за парк „Ротонда”. По пътя си увличаха мало и голямо, зажадняло за изконната българска традиция.  Кукерите заплашително подрънкваха с  тежките си  чанове, гонейки злото.  А то няма много голяма почва в  красивото ни градче. Това обаче не попречи на дечица и техните родители да си направят снимки с тези страшни борци със злото. Участничка в кукерското шествие от село Габарево  с гордост разказа как се пази там стародавната българска традиция. Тя призова вместо неприемливия за нас, българите, Хелоуин, ние да си тачим кукерството, което пристига при нас от древността ни.
          Макар и непредизвестено, кукерското шествие показа, че в Банкя изненадите са на всеки ъгъл и че в Банкя винаги можете да очаквате неочакваното.

Кукерското нашествие в Банкя

Децата храбро се приближиха към кукерите

Без маски не са така страшниСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС