Новини
Творци от Пирот гостуват в Арт център Банкя

        На 9 май в Арт център Банкя, с млад и динамичен екип с директор Мирослава Станева, бе открита изложба на сръбската група от Пирот Нова арт сцена. Ценителите на изкуството могат да се срещнат там с оригинални инсталации и да се докоснат до творбите, родени от творческата провокация на художниците от западната ни съседка. Провокации в посока търсене и намиране на себе си.
        На откриването заместник-кметът на Банкя Пламен Симеонов сърдечно поздрави гостите, като ги увери, че ние познаваме възможностите за туризъм и приятно прекарване в така близкия ни  град, но чрез изложбата Банкя ще опознае и културата на Пирот.  
         Сред творбите особен интерес предизвика една инсталация на зелената морава „Ласо на сърцето”. Тя представлява двуного сърце  и когато хората, заловили ръцете си сключат кръг с положени ръце в него от първия и последния човек, ако протича любов, то започва да свети в червено.
        На това откриване, бихме казали, че самата атмосфера светеше в червено от  топлото и непосредствено общуване между гости и домакини и от тяхната близост по дух.


Пламен Симеонов приветства...


гостите"Ласото на сърцето"
Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС