Новини
Нова придобивка за ЧУ “Цар Симеон Велики” и за Банкя

           Днес в ЧУ „Цар Симеон Велики” бе открит модерен тенис комплекс. С блоголепно освещаване от отец  Петър започна церемонията по откриването на модерното съоръжение, на което присъстваха министърът на спорта Красен Кралев, депутатът Красимир Велчев, заместник-министърът на образованието Деница Сачева, заместик-кметът доц. д-р Тодор Чобанов, кметът на град Банкя Рангел Марков, заместник-кметът Пламен Симеонов, главният архитект на Банкя Милена Будинова.
       Собственикът на училището, човекът със щедра душа, благородно сърце и родолюбиви помисли д-р Милен Врабевски при откриването се обърна към децата и им каза: „Ние живеем за вас”. Той им пожела да направят България по-добро място за живеене, като приемат енергията от тях. В своето изказване министърът на спорта успокои децата, че те могат да не станат големи спортисти, но чрез спорта ще станат силни личности. Деница Сачева подчерта колко хубаво е, че празникът съвпада с деня на светите братя Кирил и Методий покровители на Европа и подчерта, че спортът не е само здраве, но и ценности като дисциплина, дух и  им пожела да се научат не само да печелят, но и да губят. Д-р Чобанов изказа задоволството си, че чрез този комплекс и жителите на Банкя ще повишат качеството си на живот. Кметът Рангел Марков сподели, че детските усмивки мотивират всеки човек. Самият той е мотивиран от всички хубаво, което се случва в училището и с радост би искал да е част от всичко това.
           Откриването започна с гимнастически, спортни и балетни изяви на децата, смесени в пъстра феерия, а завърши с приятелско прехвърляне на топката през мрежата намек за демонстрационен мач между д-р Врабевски и Рангел Марков, чиято радост днес бе двойна, тъй като той е и вицепрезидент на Българската федерация по тенис.


Честита придобивка!


Пръв Рангел Марков стъпи на корта


Щастливи ще бъдат децата от училището


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС