Новини
С картини на Ангел Тилов се откриха Майските дни на културата

        На 12 май в галерия „Банкя” бе открита изложба на художника от Банкя Ангел Тилов. С това започнаха Майските дни на културата в Банкя.  Заместник-кметът Пламен Симеонов сърдечно приветства гостите като намери топли думи за почти всеки от тях, който е емблематична фигура в една или друга област за Банкя.
         Проф. Теофана Матакиева, говори за значението и стойността на творчеството на видния банчанин, който е доайен в сферата на българския плакат, обича да рисува цветя и то в голям мащаб. Ние като банчани особено се вълнуваме от картините му с банкянски сюжети. Грабват сърцето и окото платната му с магнолията в парка, гарата, минералната чешма, хотел „Жеравна” и др.
          Да благодари за откриването на изложбата, тук бе и г-жа Тилова съпруга на сина на художника Родопи Тилов, който прави всичко по силите си да се пази паметта за талантливия му баща.
         След официалното откриване, на чаша вино, гостите на вечерта  още дълго споделяха вълненията си от срещата с изкуството на Ангел Тилов, както и от срещите си помежду си.


На откриването...


...публиката прояви голям интерес към творбите на художника 
 

      Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС