Новини
Победа с духа на Банкя

   Завинаги в историята на Банкя и село Трудовец ще остане фактът, че на Първия Национален фолклорен фестивал “Златни нишки” в село Трудовец, община Ботевград  на 9 юни ТК „Пъстра китка” от Банкя с ръководител Цветелина Маркова спечели Първа награда  в трета възрастова група. И не само това -  клубът завоюва и  наградите  за най-атрактивна двойка и за най-стилен костюм,  както и Грамота за участие. Многоуважаемото жури бе в състав: Нешка Робева,  д-р Ивайло Иванов, преподавател в Катедра „Хореография” към ВСУ „Черноризец Храбър” , Весела Божкова дългогодишен експерт „Култура” в община Ботевград и хореограф на танцов ансамбъл „Ботевградска младост”.


         В надпреварата взеха участие 18 състава в три категории. Щастливите победители се завърнаха в Банкя, скътали в сърцата си изключително възторжените думи за участието им на голямата Нешка Робева. Съставът на Цветелина Маркова покори журито и публиката, събрала се в това красиво българско село със силата на изкуството си и с непостижимия си банкянски дух.
Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС