Новини
Фолклор и ретро автомобили

        Днес гостите и  жителите на Банкя попаднаха в очарователния плен на Фолклорен ансамбъл „Банкя”  с хореограф Таня Илиева и женския хор към читалище „Отец Паисий” с ръководител Никола Йонов. Водещата Димитрина Василева подкани ощ е в началото хората на кръшни български хора и те, негледайки на горещината, показаха на какво са способни.
      Богатата фолклорна програма бе прелюдия към ретро парада на автомобили, които показаха, че любовта на собствениците им към тях е по-силна от времето. След като автоколоната обиколи кварталите, за радост на жителите им и случайните минувачи, се установи на пешеходната зона пред парк Ротонда. Там г и очакваха множество любопитни, чийто интерес  бе задоволен от присъствието на много красиви и добре поддържани возила. 
        Присъстващите приветстваха 95-годишния Робърт Кюркчиев председател на ретро клуб „Банки” . Кметът Рангел Марков, заместничката му Александра Александрова и председателят на БАК „Ретро” Ваня Гюдерова връчиха наградите на собствениците на най-атрактивните возила. Наградата на кмета отиде при Любен Хаджикоцев за неговия „Мерцедес” от 1934 година. Ваня Гюдерова получи поздравителен адрес от кмета, в който се казва:
        „Уважаема госпожо Гюдерова,
         За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя и благодаря за поредното Ви участие в ретропарада, който стана традиционен за град Банкя. Всеки град си има своите традиции и вече най-хубавите и  атрактивните се свързват с Вас и клуба, който оглавявате.
         Бъдете все така жизнена и ангажирана с атмосферата на нашия курорт, на която придавате празничност и носите радост не само на хората, изкушени от старите автомобили.
          Ретрото е символ на изпитана класа и Ви пожелавам здраве и воля да го правите винаги модерно!”.

ФА "Банкя"

Певиците на Никола Йонов

Кметът с Ваня Гюдерова

Рангел Марков връчва Купата на кмета

Някои от ретрокрасавиците


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС