Новини
Вечер на песните и огъня

       Съботната вечер, поредната от празниците на Горешляците,  бе наситена с много музика. Деца, деца, но именно децата от Център за изкуства „Зорница” с ръководител Галина Иванова вдигнаха високо летвата с изпълненията си и показаха, че талантът не се влияе от годините.
Сред плеядата блестящи изпълнители се открояваше и единственият кавалер Момчил Марков, син кмета на града. Радост за Рангел Марков бе да връчи грамоти на всички деца, участващи в програмата и които познават сцената и публиката на Банкя от фестивала за детска песен „Вярвай, искай, можеш”.
     Очарователната Александра Александрова, показа, че  в нея мирно си съжителстват два таланта на поп певица и на администратор. На сцената – обаятелна изпълнителка, в живота – временно изпълняваща длъжността заместник-кмет, тя показва една завидна гъвкавост при изпълняването и на двете си социални роли. След като Александра, искрено забавлявайки от възможността да се посвети за известно време на любимото си – песента, отстъпи сцената, тя бе превзета от един дует, който има много почитатели в Банкя – БГ Дуета.  За тяхна чест те са се наели с мисията да популяризират българските песни и репертоарът им се състои именно от такива обичани песни.
       И все любими бяха изпълнителите тази вечер. Популярната Милица Божинова от Фамилия „Тоника” спечели публиката с топлотата на своето излъчване и фино чувство за хумор. Тя изпя любими на няколко поколения песни, а след нея Театрално студио „Смехурко” озари нощта с ефектното си огнено шоу.
       Тази вечер ще остане вечер, която ще определя характера на празниците на Банкя – Горешляци 2018 и когато говорим за тях, с едно хубаво чувство ще си спомняме именно тази вечер.

Баща и син Маркови на сцената

Елица - едно от гласовитите очарователни деца

Александра в стихията си на певица

БГ Дуета зарадва гостите на вечерта

Милица и песните й докоснаха сърцата и стари спомени


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС