Новини
Представяне със слово и песен на книга за минералните води край София

        Днес преди обяд се състоя едно малко необичайно представяне на книга. И то бе така, защото книгата е не    каква да е книга,  а за минералните извори край София. Заглавието само говори: „София – от седем извора вода”. Тя се представя на всички тези места, където блика благодатната минерална вода и сега именно на празниците на Банкя Горешляци дойде ред на нашия град. Авторката, журналист и ПР Антоанета Титянова, сама представи делото на своя труд. Тя говори за минералната вода, за историята на Банкя, като на най-издръжливите на слънцето хора, проявяващи интерес към темата подаряваше  своята книга. Интригуващата информация се редуваше със стихове и песни на Ирина Василева.
          От името на домакините благодариха ПР на района Румяна Николова и  вр.и.д. заместник-кмет Александра Александрова, която поднесе благодарствен адрес на Антоанета Титянова от името на кмета Рангел Марков, в който се казва:
         „Уважаема  госпожо Титянова,
          За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя и благодаря по повод представянето на книгата Ви „София – от 7 извора вода”. С книга като тази можете да бъдете сигурна, че оставате в съзнанието на всеки, за когото темата за минералната вода, София и Банкя е важна. Това е книга на човек, вгледан в бъдещето, защото ресурс като минералната вода и приказни места като Банкя, ще стават все по-важни и жизнено необходими за оцеляването на хората. Водата като базисна даденост прави и градът на мъдростта, вярата, надеждата и любовта също така важен и  насъщен.
         Бъдете здрава и жизнена и все така насочвайте вниманието на хората към важните за живота и бъдещето им неща. Нека не забравяме, че водата е дар от Бога и да го опазим, е въпрос на опазване на нашата собствена духовност.”

А. Титянова пробуди интереса към Банкя и водите й

Ирина Василева пя чудесно

Поздравителен адрес и цветя за гоститеСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС