Новини
Осми пленер на художниците в Банкя

       Двадесет прекрасни картини вече са собственост на СО район „Банкя”. Те бяха нарисувани по време на Осмия пленер на художниците, провеждан ежегодно в чест на празниците на Банкя Горешляци. Вчера в галерия Банкя бе подредена изложба с картини от пленера,  темата на който бе „Банкя на младостта, таланта и спорта”.
       Фирмата за вина „Сийуайнс”  и Станимир Василев подкрепят инициативата и вечерта разглеждането на картините от пленера бе придружено с чаша розе, бяло и червено вино от фирмата. Кметът Рангел Марков благодари на  собственичката на галерия „Тандра” основен организатор на пленера, заедно със СО район „Банкя” и й връчи поздравителен адрес, в който се казва:
          „Уважаема проф. Матакиева
За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя и благодаря по повод организирането на поредния пленер на художниците, свързани с град Банкя. Темата „Банкя на младостта, таланта и спорта” носи от онзи дух, който вграждаме в развитието на града ни в последните години.
        Щастлив съм, че във Ваше лице виждаме съмишленик с огромен принос в изграждане на духовната атмосфера на града. Със своя авторитет и с дейността си в галерия „Тандра” Вие се превърнахте в емблематична личност за Банкя, която с дискретния си чар покорява душите на хората, имащи отношение към изкуството.
        Бъдете здрава и с бодър дух, който да влагате в невидимото излъчване на града ни. И него ние наричаме – благодат”.
        Благодарност и  поздравителен адрес от кмета получи и Станимир Василев и то тъкмо на рождения си ден. Рожденикът направи подарък на Банкя, подкрепяйки и тази година традицията на пленерите.
       Художникът Иван Яхнаджиев, също участник в пленера, дари свои картини на организаторите в лицето на кмета Рангел Марков и вр.и.д. заместник-кмет Александра Александрова и спонсора „Сийуайнс”.

Рангел Марков открива изложбата

Картина на художничката Диана Шингарова

Картини на Стоян Мирчев/горе/ и Борис Дамянов
       
Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС