Новини
Духът на Българската армия развълнува Банкя

            В събота хората в Банкя спонтанно се поздравяваха с „Честит празник!”. Не че някой знаеше какъв точно е той, но и никой нямаше нужда да му се казва. Празника го направи Представителният ансамбъл на въоръжените сили на България с концерта, който изнесе в парк „Ротонда”. За първи път този класен Ансамбъл гостува на по-широка публика в Банкя, която остана  очарована от елегантно поднесения спектакъл под ръководството на Снежина Темелкова.
          Всичко сияеше от стил и изисканост – като се започне от водещата Галя Димитрова през заковаващия глас на Стоян Бончев и обаятелната формация „Армейска песен”. Сунай Чалъков бързо намери общ език с най-малките, да не говорим за Роси Кирилова, която като магнит ги привлече с историите си за кучета, котки и мишока Мики Маус и качи децата на сцената, където задъхани от танците, умело й пригласяха. С това изненадите не свършиха. Те продължиха с изпълненията на любимите на мнозина Бойка Дангова и Райко Кирилов. Формация „Ладена” рамкира програмата с вълнуващи песни и хора. Особено се отличи най-външното хоро - на малчуганите, което за разлика от други празници, обгради хорото на големите и по един особен начин сякаш ролите се размениха.
           Химнът на България сложи точка на концерта, но ехото дълго отзвучаваше в сърцата, заедно с благодарствените думи на Александра Александрова от районната администрация, която поднесе поздравителен адрес на Снежина Темелкова, придружен с макет на Ротондата – символ на Банкя. Специални благодарности бяха изказани за главния лекар на БПЛР към ВМА д-р Давидов, с чието съдействие се реализира концертът.
           В събота Ансамбълът показа най-доброто в Банкя, а Банкя показа че умее да разпознава и  цени стойностните, красиви и талантливи прояви на Духа на Армията.

Стоян Бончев пее с "Ладена"

Формация "Армейска песен" - красиво и артистично

Роси очарова малчуганите

Сунай Чалъков също се раздаде

Бойка Дангова пя от душа и сърце

Райко Кирилов зарадва почитателите си

Сърдечни благодарности от Александра Александрова

Заместник-кметът Пламен Симеонов почете с присъствието си изпълнителитеСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС