Новини
Помощ от Банкя за недоносените деца

       От днес стартира официално в Банкя националната благотворителна кампания „Капачки за бъдеще”. Тя е насочена към събиране на пластмасови капачки за закупуване на кувьози за недоносени бебета. За целта си протегнаха ръце район „Банкя”, „Кока Кола” ХБК България и агенция „Апра”. Банкя е първият от районите на Столична община, в който са поставени специалните метални контейнери и ще послужи като ролеви модел.
       Точно в 15:00 в началото на централната алея на парк „Кестените” бе открит контейнерът за събиране на капачки. На събитието присъстваха Александра Александрова от  район „Банкя”, Ива Митровска, Десислава Данаилова, Иван Манев и други служители от „Кока Кола” ХБК България, Мария Ненкова и Лора Василева от агенция „Апра”. В събитието взе участие и човекът, дал идеята това да се случи - Марио Илиев.  
        Лазар Радков от кампанията „Капачки за бъдеще” сподели, че благодарение на нея са закупени вече два кувьоза - за Червен бряг и Чирпан. Общо от трите кампании са набрани средства за 6 кувьоза. Броят им се увеличава с всяко следващо издание. Още един контейнер е разположен в близост до парк „Ротонда”.
       Събирателен пункт за капачки е и СБР „Ясен”. Представители на местния бизнес също ще се отзоват и ще помогнат в събирането на капачки.  
        С тези нови кувьози ще бъдат предпазени много бебета от увреждания на очите, което се случва със старата техника. Един дребен на пръв поглед жест, като пускането на капачка в контейнера, може да се окаже съдбоносен за едно малко същество, което идва на белия свят. Нека му помогнем!

Старт на кампанията в Банкя

Участниците в събитието

Инициаторът Марио Илиев


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС