Новини
Мечо в парк „Кестените”

         За трета поредна година бе спазена вълнуваща традиция. Творецът от Банкя Стоян Мирчев дари за Деня на будителите скулптурна фигура на мече, което се присъедини към приказната менажерия, дарена от него преди две години в началото на парк „Кестените”. По думите на кмета Рангел Марков, който във всичко се стреми към надграждане, хубавото е, че приказната менажерия се увеличава с още една скулптура. И още, че тя е позиционирана на едно леко възвишение и е върху постамент, който я прави по-открояваща се. Стоян Мирчев сподели, че е променил малко тварческия си подход: направил е фигурата по-компактна, за по-голям комфорт и стабилност на палавите детски ръце и крачета.
            Творческият порив на художника не спира. Миналата година той дари пластиката „Полетът на сърцето” пред парк „Ротонда”, а и има още идеи за реализиране. Общинският съветник Анна Стойкова поздрави твореца за отношението му към Банкя и за факта, че защитава това отношение с дела.

Новата фигура ще радва още деца

Пред мечето на Стоян Мирчев кметът Рангел Марков, Анна Стойкова, художникът и Александра Александрова

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС