Новини
Среща за Деня на будителите

          Вчера в новата музейна зала на 78 СУ „Христо Смирненски” се състоя среща, организирана от общинския съветник Анна Стойкова с подкрепата на районното ръководство и  хора, работещи в сферата на образованието  и духовността от Банкя. Повод бе Денят на народните будители, който даде и основните акценти в изказванията на организаторите на срещата.
          Анна Стойкова заяви, че място като Банкя е специално, заради хората в него, които са специални. Тя благодари на присъстващите, че дават своя принос за духовността на Банкя и специално благодари за вниманието и грижата към младите хора, с които работят представителите на присъстващите институции: училища, читалища, църква, служителите от отдела по образованието и културата към районната администрация.
         Кметът на Банкя Рангел Марков препотвърди усещането за Банкя като специално място и даде израз на своето усещане за спокойствие за духовните бъднини на Банкя, виждайки събраните хора на духа от Банкя на едно място. Той връчи и грамота от столичния кмет Йорданка Фандъкова на проектанта на пешеходната зона Ивайло Владимиров, който може би поради скромност досега лично не бе я получил.
           Заместник-кметът Пламен Симеонов, тръгвайки от идеята за празника, сподели необходимостта от обединяване на всички институции в града и подкрепата им към районната администрация за времето, в което ще тече ремонтът на Голямата балнеолечебница.
           Директорката на училището Весела Неделчева поздрави гостите и ги запозна с философията на красивата нова музейна зала и покани гостите на чаша вино.
           Гостите изживяха вълнуващи минути с музикално-поетичната композиция за Деня на будителите, подготвена от възпитаници на училището под ръководството на преподавателката по български език Людмила Дамянова.

Ани Стойкова открива срещатата

Кметът връчва грамотата на арх. Ивайло Владимиров

Учениците изнесоха прекрасен спектакъл

Част от хората на духа от Банкя


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС