Новини
Задграничен гост в ЧСУ „Цар Симеон Велики”

              Скъп  гост посрещнаха вчера в ЧСУ „Цар Симеон Велики” в село Иваняне. Заместник-директорката Катина Симеонова бе щастлива да приветства Алла Кара директор на Музикалния колеж в шестхилядния град  с българско население  Твърдица в Молдова. Тя бе придружена от заместник-кмета на Банкя Пламен Симеонов, директорката на ОКИ Дом на културата „Надежда” Анна Дамянова и нейния съпруг диригентът на  Софийския духов оркестър Юли Дамянов. На срещата присъстваха и Лидия Станоева младши експерт „Спорт” и Румяна Николова Връзки с обществеността на район „Банкя”.
            Гостите бяха дълбоко впечатлени от прекрасната база на училището, направена  с вкус и дълбока мисъл. Едно училище, в което можеш да се обучаваш дори само като ходиш по коридорите или изкачваш стълбите му. Плувен басейн и модерен тенис комплекс допълват общата визия на учебното заведение.
           На дружеска беседа в кабинета на Катина Симеонова се родиха идеи за бъдещо сътрудничество между учебните заведения и Софийския духов оркестър, чийто диригент  с топло чувство говори за съхранения дух сред българите извън пределите на България.
           Алла Кара ще занесе като подарък от Банкя макет на Ротондата, поднесен  й от Пламен Симеонов и „История Славянобългарска” от елитното училище „Цар Симеон Велики”.
            Обща снимка пред паметника на патрона на училището запечата тази важна за двете образователни заведения среща, изпълнена  с топлина.

Обща снимка пред паметника на цар Симеон Велики

Дар от район "Банкя" -  Ротонда

"История Славянобългарска" е вече в ръцете на Алла Кара

Кабинетът по история

Тук се учи приятно


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС