Новини
Отключен талант

           Вчера в Банкя бе открита една по-необичайна изложба.  Необичайна, защото художничката Ани Бояджиева е почувствала влечението си към четката и боите в едни по-зрели години, след като е станала Европейски шампион по самбо и джудо и многократен Републикански шампион в тези дисциплини. Галерия Банкя вчера се изпълни с приятели на Ани, които се любуваха на картините й, изпъстрени с цветя, пейзажи, лица, коне и се радваха, че познават човек като нея, събрала преживяванията си и в книга.
         Топли думи не спести и заместник-кметът Пламен Симеонов, който приветства Ани за първата й самостоятелна изложба и й връчи поздравителен адрес от името на кмета Рангел Марков, в който се казва:
        „Уважаема госпожо Бояджиева,
         Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод първата Ви самостоятелна изложба „Светът на Ани”. Вие сте ярък пример, че талантът може да се отключи и в зряла възраст и да се достигнат сериозни върхове в изкуството. Радваме се на „Светът на Ани”, защото зад него се крие и светът на Банкя, пълна с вдъхновение за изтънчените сетива на художниците, поетите, писателите.
          Пожелавам Ви тази стихия, на творчество и красота, която ви е обзела, никога да не си отива от Вас. Радвайте хората и света с достиженията си в областта на изобразителното изкуство и търсете все нови и нови пътища да изразявате своите заложби.
           На добър час!”
         Ани подчерта, че изкуството й е своего рода колективно, защото творецът се влияе от всеки детайл от живота – една дума, усмивка, жест, поглед са понякога достатъчни за една творба на изкуството.
         Чаша вино допълни атмосферата на вечерта, пълна със споделени радостни мигове за художничката и нейната публика.

На откриването...

...присъстваха много хора...

...дошли да се порадват на картините й...

... и на самата нея


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС