Новини
Гости в Банкя по програма „Еразъм +”

         На 3 декемвири в  Банкя дойдоха скъпи гости от държавите: Полша,
Литва, Турция, Румъния по програма „Еразъм+“,проект „Да играем активно, да учим дигитално“. За първи път преподавателите от най-голямото  на Балканите училище кандидатстваха и бяха одобрени за този важен международен проект, който открива нови хоризонти за обучение иразвитие.
        Събитието съвпадна с коледните тържества. Централното фоайе бе украсено празнично и създаваше тържествена атмосфера. За всеки ден бяха изготвени индивидуални планове за класовете, които взимат участие в проекта.
           На 3 декември с музикални изпълнения приветстваха гостите ученици от 2а, 3в класове, под ръководството на преподавателя по музика Анелия Гицова и класните им ръководители. През първия ден беше проведена образователна дейност на закрито по технологии и предприемачество. Учениците от 1а клас изработваха красиви сурвачки, които впечатлиха гостите. Урокът започна с презентация на английски
език, представена от Йорданка и Валентино от 5а клас. В нея те разказаха за обичая и традициите, свързани със сурвакането. Родителите и гостите се включиха в изработването на сурвачките.
       Участниците в проекта се запознаха с училището и с различните работни пространства. Проведоха се творчески игри в началните класове – 4а и 1б клас с класни ръководители- Лидия Спасова и Боряна Колева.  Урокът по Човекът и природата с класен ръководител Лидия Спасова събра заедно ученици и родители, които споделиха своите игри. Срещата на поколения се превърна в среща на забавления и приятелства. Малките ученици от 1б клас с класен ръководител Боряна Колева направиха украса от природни материали в часа по изобразително изкуство на тема:“Новогодишна украса“.
        Госпожа Весела Неделчева и ръководството на училището посрещнаха международните ни партньори в директорския кабинет. След кратък разговор за предстоящите дейности, гостите поднесоха своите подаръци - традиционни символи на съответните държави.Те бяха впечатлени от художественото пано на художника Йоан Левиев, тематичните коридори и кътове в училището, а също така и от плувния басейн.
         На 4 декември гостите посетиха Националния исторически музей. През втория ден-04.12.2018г. след коледното тържество около красивата голяма елха във фоайето на училището се проведе урок в Мултимедийния кабинет. В час по технологии и предприемачество бяха изработени кукерски маски от 3в
клас с класен ръководител Галина Янчева. Гостите посетиха и други часове.Ученици от 2а клас с класен ръководител Мариана Петкова изработиха хранилки за птици.
        Денят 5 декември /сряда/ започна с традиционното коледно тържество. Литературно-музикалната програма в централното фоайе, красивата украса създадоха приповдигнато настроение и подготвиха присъстващите за предстоящите събития.
          Първата дейност за деня беше провеждането на два интерактивни часа по английски език във 2г клас с преподавателя Юрка Юнгарева. Много интересен беше подготвеният от Мирослава Ленкова уъркшоп в ателието по керамика. Учениците изработиха рози от глина като един от най-красивите символи на България.
          В зала ТЪРЖЕСТВЕНА гостите станаха съпричастни към българския фолклор. Учениците от 1а и 3а класове танцуваха хоро под ръководството на Цветелина Пъшева- преподавател по хореография.
          Учебната програма бе богата и на други интересни занимания и всички преподаватели, ангажирани с дейности по програма „Еразъм+“, проект „Да играем активно, да учим дигитално“, с помощта участието на останалите преподаватели превърнаха последните дни в интересно и плодотворно изживяване.

Заедно с гостите,

които видяха най-доброто от нашето училище...

...и нашите традиции,...

...и красивата елха


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС