Новини
Петима районни кметове на срещата на винопроизводителите от Банкя

         Традиционната среща на винопроизводителите от Банкя  на 13 януари и тази година събра много хора с отношение към производството на хубаво вино от града. Всяка година по това време в парк „Кестените” край емблематичното заведение „Чучулигата” те се събират - всеки да сподели опита си с направата на своето вино, да дегустира продукцията и на останалите събратя по интерес. Обменят се рецепти, сверяват се стратегии на винопроизводителите.
       Милан Зарчев и Данчо Борисов са хората от Банкя, които преди време подеха инициативата, и сега с всяка изминала година участниците се множат. Вчера събитието бе уважено и от отец Василий и други представители на местните институции.
       На срещата на винопроизводителите гости на кмета Рангел Марков бяха  и петима районни кметове: Иван Чакъров на район „Красна поляна”, Димитър Дилчев на район „Студентски”, инж. Николай Терзиев на район „Триадица”, инж. Димитър Димов на район „Надежда”, Димитър Сичанов на район „Панчарево”. Рангел Марков и Силвия Бонева секретар на район „Банкя” като домакини любезно се грижеха за доброто настроение на гостите.
         Ежегодната среща на винопроизводителите сплотява хората и е част от атмосферата на Банкя, част от колорита й.Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС