Новини
Жителите на улица с героично име празнуваха заедно

      Повече от 30 души жители на улица „Булаир” се събраха на 8 февруари в Туристическия информационен център на традиционния празник на улицата. Това е улица с традиции и над 20 години хората на тази улица, организирани от доайена Радослав Дойчинов, заздравяват на чаша вино, шарена трапеза и сладка раздумка междусъседските отношения. Горди са те с името на улицата си „Булаир” и на тези сбирки става въпрос и за героичните действия на българските войни по време на битката при Булаир.
      На празненството звуча и маршът „Булаир”, написан специално за победата. Музикалното оформление включваше и други патриотични песни, подбрани от Александра Александрова от районната администрация
.     Преди всички да вдигнат наздравица за паметната снимка от тази среща, заместник-кметът Пламен Симеонов приветства сърдечно събралите се, като първо се осведоми дали по-възрастните са разказали на по-малките, които също присъстваха, за повода за именуването на улицата „Булаир”. Пламен Симеонов подчерта, че не е достатъчно само да се поддържат добри междусъседски отношения през оградите, а е хубаво да се събират така хората, да обсъдят някоя обща инициатива за доброто на улицата и града.
     Хубаво е, че във време, когато говорим за охладняване на човешките взаимоотношения, жителите на улица от Банкя дават пример за топлота и сърдечност по между им, нещо, което ще предадат и на своите деца.


На празника на улица "Булаир"Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС