Новини
Часът на Конституцията в ПГТ „Алеко Константинов”

        Днес  в ПГТ „Алеко Константинов” се състоя час, посветен на  140-та годишнина от приемането на Търновската Конституция. Учителката по история Ваня Харизанова със сборна работна група от ученици от 8-те класове изнесе урок пред  учениците от 12а клас, пред които се откриха нови хоризонти по отношение на познанията им за българската държавност. Занимателно и  в типичния й артистично-завладяващ стил Ваня Харизанова говори за изработването на Конституцията, за основата на която са използвани принципи, изповядвани от Васил Левски от неговата „Нареда” от 1871 година, Декларацията за Независимостта на САЩ от 4 юли 1776 г, постановки от конституциите на Белгия, Румъния и Сърбия.
          За по-дълбокото въздействие, думите на преподавателката и участващите деца бяха подкрепени с вълнуващ музикален фон. Събитието бе визуализирано с табла, изработени от учениците от 8 клас. Те споделиха свои мнения за Конституцията, правата и свободите на  българина.
          Заместник-директорката Анета Дякова благодари на Ваня Харизанова и децата за участието им в този вълнуващ час за Деня на Конституцията.
          Важността на получените знания е свързана с основните човешки права и свободи на учениците от ПГТ „Алеко Константинов” и тяхното бъдеще като активни участници в обществения живот на Банкя и България.

Часът по Конституция течеСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС