Новини
Представяне на изготвен „Проект за подробен устройствен план (ПУП) за осигуряване на трасе за велосипедна и пешеходна алея, свързваща гр. София с гр. Банкя.“

         На 07.05.2019г. в Туристическия информационен център се състоя представяне на ПУП за осигуряване на трасе за велосипедна и пешеходна алея, свързваща гр. София с гр. Банкя.
На представянето присъстваха Главен архитект на район „Банкя“- арх. Милена Будинова, заместник-кметът Пламен Симеонов, Юлия Акълиева – служител на районна администрация, проектантски екип на фирма „АГОРА 66“, изработила проекта, екипът на вестник „Банкя“ както и граждани.
         Направена бе мултимедийна презентация на подробния устройствен план на трасето на велосипедна и пешеходна алея, като беше представено цялостното проектно решение за трасе на велосипедна и пешеходна алея, свързващо бъдеща метростанция с паркинг на булевард „Царица Йоана“ и гр. Банкя.
 Реализирането на цялостната идея ще даде възможност на велосипедисти и пешеходци, движейки се в паркова среда, да стигнат от гр. Банкя до гр. София и обратно.
         На 21.05.2019г. в Туристическия информационен център ще се проведе обществено обсъждане на „Проект за подробен устройствен план (ПУП) за осигуряване на трасе за велосипедна и пешеходна алея, свързваща гр. София с гр. Банкя“ от 16:00 ч.

Арх.Милена Будиново/вдясно/ и Юлия Акълиева на представянето

Трасето на велоалеятаСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС