Новини
Два празника отбелязаха в ПГТ „Алеко Константинов”

           Два празника с обща генеалогия – Деня на победата над хитлеро-фашизма и Деня на Европа отбелязаха днес учениците от училището посланик на Европейския парламент ПГТ „Алеко Константинов”. Младите европейци от клуб „Родолюбие”, ръководени от преподавателката по история Ваня Харизанова, направиха двойно дефиле с изготвени от тях табла. Единият поток дефилираше с табла, отразяващи патоса на Деня на победата под съпровода на разтърсваща музика от времето на Втората световна война, а другият насрещен поток от ученици с табла премина със символи в духа на обединена Европа. Специални аплодисменти получиха визуализациите на двата юбилея 50-години Банкя град и 50- години ПГТ „Алеко Константинов”. С проникновен глас и прочувствени думи Ваня Харизанова докосна сърцата на присъстващите, сред които бяха и  гостите Рангел Марков кмет на район „Банкя”, Пламен Симеонов заместник-кмет, Византи Христов секретар на МКБППМН.
         Маргарита Станоева, единият от ръководителите на Клуба на младшия посланик на Европейския парламент, поздрави учениците, а директорът Димитрина Колева пожела в своето приветствие младежите да са амбициозни, силни, солидарни и единни, за да заеме България достойно място в обединена Европа.
         Кметът Рангел Марков, в своето обръщение към учениците, подчерта колко е важно, че вече имат възможността да пътуват и да се развиват във всяка една точка на Европа, която дава свобода и хоризонти, но по бащински мъдро ги посъветва да не забравят Банкя.
        И наистина парадоксът е, че и без да гравитираме около богатите държави, колкото по-всеотдайно и с любов работим във и за Банкя и България, колкото по-красиви и уредени стават те, толкова по европейци ще се чувстваме.
Привестствени думи на кмета Рангел Марков


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС