Новини
Историческа титла за 78 СУ „Христо Смирненски”

         На завършилия в град  Варна  финал по волейбол  на „Ученически игри 2018-2019” волейболистките от 78 СУ постигнаха небивал успех. След като се представиха блестящо в групите и полуфинала, девойките ни бяха непобедими и на финала.   Участваха 10 отбора - Разлог ( шампион от миналата  година ), Видин, Павликени, Попово, Нова Загора, Казанлък, Пазарджик, Варна, Шумен и Банкя.  Игра се в две групи от по 5 отбора всеки срещу всеки. След това на „кръст” полуфинали и накрая финал срещу Разлог, спечелен с 3 : 0. Отборът на училището ни завоюва златните медали след шест последователни победи, като  нито за миг не постави под съмнение категоричното си превъзходство.
         Единствената индивидуална награда също бе за 78 СУ. Ученичката от 10 а клас Мария Йорданова спечели приза за най-добър състезател.
         Завоюваната титла е първа по рода си за нашето училище в Банкя. Уверенията от страна на старши учителя Ангел Кошеджийски, който умело и професионално ръководеше момичетата от скамейката, както и тези на водача на отбора главен учител Милена Кошеджийска, са че тези успехи от най – високо ниво няма да бъдат последни.
          Поздравления за Шампионките!

Шампионките
Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС