Новини
Банкя във властта на уличните артисти

       Днес десетки улични артисти диктуваха атмосферата в Банкя на своя Фестивал. Те пристигнаха с ретро локомотива „Баба Меца”, посрещнати лично от кмета на Банкя Рангел Марков и заместника му Пламен Симеонов. Артистите заеха ключови позиции в центъра на града и привличаха вниманието на стотици малчугани и техните родители. Децата стояха обаяни от сръчностите на жонгльори, клоуни, театър на куклите. Мимове със сърцераздирателни жестове разказваха истории. Фермерският пазар бе огласен от звуците на тъпан и  гайда. Под фенерите на моста романтична китара разпръскваше трели, а царствена статуя край часовниковата кула се покланяше галантно на хората, оценили присъствието й. Организаторите и спонсорите се бяха подготвили и всеки, пуснал своята лепта в кутията на актьорите, получаваше безплатно талонче за освежителна напитка.
      Актьорът и депутат Евгени Будинов, един от двигателите на събитието, обяви, че с набраните средства ще се закупят маси за шах-кът в парк „Кестените”.
     Днес Банкя се превърна в място на чудесата, така изглеждаше света през любопитните детски очи, които ще запомнят този слънчев, приказен ден. Празникът продължава и на 19 май.

"Баба Меца"- по дима ще я познаете

Жонгльорите привлякоха вниманието на най-малките

Златната статуя

Парк "Ротонда" в оживлениеСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС