Новини
С талант побеждаваме годините

        За проява на човешките дарования няма възрастови граници. В това за пореден път се убедихме на 7 юни, когато в галерия Банкя се състоя откриване на изложбата на Трендафилка Василева от Банкя. На 69 години тя се записва на курс по рисуване в галерия „Тандра” и на 72 години направи първата си самостоятелна изложба - плод на разцъфналото й дарование. На откриването на изложбата, заобиколена от близки, приятели, добри познати, Трендафилка чу мили думи за себе си като творец от заместник-кмета  Пламен Симеонов. Тя бе дълбоко развълнувана, тъй като по нейните признания като малка не можела да нарисува и едно морковче.
         И наистина в сферата на духа в Банкя сякаш се случват чудеса. Неотдавана с подобна изложба ни изненада Ани Бояджиева, чийто талант също дълго бе в латентно състояние. Има нещо в природата, във въздуха и водата на Банкя, което вдъхновява всеки, който носи в себе си искрата на твореца.
           В галерия „Банкя”, където ще се помещава клуб за хора от третата възраст, ще имат възможност да се изявят и други белязани с таланти, които ще обогатяват културния живот на града.

Откриване на изложбата

Трендафила Василева е особено добра в потретиранетоСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС