Новини
БИБЛИОБУСЪТ НА СТОЛИЧНА БИБЛИОТЕКА ГОСТУВА В БАНКЯ

        На 13 юли от 11:00 ч. на централната алея в парк „Кестените“ ще паркира Мобилният филиал на Столична библиотека „Библиобус“. Инициативата е част от програмата за Горешляци 2019 – 50 години град Банкя. Жителите на Банкя могат да си извадят безплатни читателски карти за срок от една година. Могат да се заемат до 7 книги за срок от 20 дни и могат да се върнат в Столична библиотека и нейните филиали. В непосредствена близост до Библиобуса ще има творческа работилница, организирана от район „Банкя“ съвместно с НЧ „Отец Паисий“.
Библиобусът разполага с над 1500 тома от най-новите и интересни книги художествена, научно-популярна и детска литература от съвременни и класически български и чуждестранни автори, и всяка седмица се попълват фондовете му от най-новата литература, излязла на книжния ни пазар.
      Чрез кампанията на библиобуса „Книгите идват при вас“ Столична библиотека иска да насърчи необходимостта от четене, ученето през целия живот, качеството на образованието и разширяване на достъпа до дигитални ресурси с културното ни наследство, а чрез различни образователни инициативи се подобрява нивото на грамотност на децата и подрастващите и качеството на социален живот.

Библиобусът
Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС