Новини
Изложба на дипломанти в Арт център Банкя

         Дипломанти в Художествената академия от три специалности: „Графика”, „Плакат” и „Книга” представиха вчера в Арт център Банкя свои творби.  Присъстваха студенти и преподаватели от Академията, жители на Банкя – почитатели на изкуството. На откриването говориха, освен артистичният директор на Центъра Мирослава Станева, проф. Георги Янков, доц. Николай Цачев и доц. д.р Десислава Христова. Споделено бе мнението, че преобладаващите в творбите тема е социалната, зад която се крие месеци и години мисъл. Проф. Янков изрази задоволството си, че изложбата се организира в Банкя в красивия Арт център – прекрасно място за изкуство и култура.
        Изложбата е онадсловена „20 години по-късно”, защото преди време „Графика”, „Плакат”, и „Книга” са били една катедра и ето че в Банкя те отново са заедно. Интерес предизвикаха и книгите на дипломантите „Моят космос”, „Рем”, „Опашар”, които са предназначени за съвместно четене на родител и дете, защото посланията в тях достигат до малки и големи.
      Вчера цветът на Художествената академия се бе събрал в Банкя, а на плодовете от този цвят можете да се насладите в залите на Арт център Банкя до 18 юли.

Откриването

Публиката

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС