Новини
От есента няма да има чакащи деца за детска градина

        С началото на учебната година всички чакащи за ясла и детска градина деца – 53 на брой ще бъдат приети. Това ще се случи след като кметът на район „Банкя” Рангел Марков реши да използва огромния сграден потенциал на 78 СУ „Христо Смирненски”  и да направи разширение на детската градина в Синия му корпус. Вече текат ремонтните дейности и се подготвят прекрасни условия за бъдещите малки обитатели на детското заведение. Всичко това стана ясно на среща в кабинета на кмета, на която присъстваха секретарят Силвия Бонева, зам.-кметът инж. Николай Димитров, вр.и.д. заместник-кмет Александра Александрова, в чийто ресор е и образованието, главният инженер Асен Георгиев, директорът на ДГ №25 „Изворче” Милена Джолева, вр.и.д. директор на 78 СУ „Христо Смирненски” Дима Герасимова.
        На срещата Милена Джолева уточни, че всички чакащи  53  деца според възрастта си ще бъдат разпределени на трите места - в групите в яслата, където ще има само яслени групи, а по-големите в  основната сграда на ДГ „Изворче” и Синия корпус на училището, където ще се помещават само градинските групи.
         Отоплението ще бъде отделено от това на училището. Храната ще се приготвя в основната сграда на детската градина и ще доставя в Синия корпус на училището. Занималните и спалните помещение там ще са просторни и светли и обстановката няма да е  вид компромис с комфорта на децата.
         Ще бъдат изградени две детски площадки, на местата на тенис масите, които ще бъдат преместени в близост на по-удобно място.
       Присъстващите се обединиха около идеята, че е добре за Банкя и цялото ни общество децата отрано да се интегрират в училището, където да бъде техния естествен преход от детската градина в ученическия живот. Така Банкя ще задържа своите деца, за които няма нищо по-добро да се обучават сред свежестта на града ни близо до своя дом.
     За мнозина родители това решение на районното ръководство ще е от особена важност, свързано е с живота на най-скъпите им същества – децата и ще преподреди приоритетите в собствения им свят.
                Спокойно лято!

На срещата
       Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС