Новини
Вълнуващи преживявания

           След присъединяването на Йоанна Василева към екипа на детска градина „Дъга”, детското заведение работи по проект: „Обучение чрез преживяване”. Напоследък се случиха интересни инициативи по този проект. Чрез театрални форми децата бяха запознати с културата и обичаите на екзотични места като Индия, Египет, арабските страни.
           Децата посетиха Музея на спорта на стадиона „Васил Левски”, където се запознаха със достиженията на българските спортисти, видяха медалите им от различни състезания, златната топка на Христо Стоичков, посетиха тренировъчните зали на отборите по бокс и художествена гимнастика.
         Неизличими спомени ще остави у тях и докосването до оперното изкуство чрез гостуването на оперната прима Силвана Пръвчева, която ги покори с блестящите си изпълнения, разказа им за сценичния грим и костюмите. Тя дори преслуша децата в търсене на бъдещи оперни таланти.
         С това не приключват пътешествията в чудния свят на изкуството. Гостува им балерината Маша Илиева и нейни възпитанички, които представиха танца на Пеперудата, впечатлил дълбоко децата.
            Интересно и вкусно бе посещението в пчелина на Михаил Михайлов във Вердикал. Децата видяха къде живеят пчеличките, питите с мед, които те пълнят, научиха любопитни подробности за живота на тези така ценни неуморни труженички. Тръгнаха си от пчелина с пластмасови кутийки, пълни с мед – дар от щедрия пчелар, споделил опита си с малчуганите.
         Всички тези впечатления обогатяват децата  и те все повече заобичват този интересен и тъй чуден свят.

На пчелина

С оперната прима

Пред ринга


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС