Новини
Европейски ден на спорта в 78 СУ „Христо Смирненски”

            На 29 септември  в 78 СУ "Христо Смирненски" се проведе Европейски ден на спорта. Сред гостите бяха  Пламен Симеонов - зам. кмет на район Банкя, Лидия Станоева - младши експерт спорт – също запалени спортисти. Този ден доведе и много родители, които пожелаха, макар и на късни години, да влязат в час по физическо възпитание.
             Спортната програма започна с "Аеробика за всички" – синтез от движение и музика, в която взе участие и Пламен Симеонов  С личния си пример преподавателите от начален курс  г-жа Донева и г-жа Симеонова демонстрираха радостта от бягането, която предадоха и на учениците.
            Директорът  Дима Герасимова увлечена от ентусиазма на участниците, също се включи в състезанията. Щафетните игри обединиха усилията на ученици, учители и родители.
             Учениците демонстрираха изключителни умения в приложното каране на велосипеди, тротинетки и ролери. Забавно бе и на турнира по баскетбол   с участие на родители
             Възпитаници на Академията „Попов” демонстрираха своите футболни умения в двустранна среща.
             Желание за победа обхвана учениците и не ги напусна  до края на турнира.
             Кулминацията на празника бе турнирът по баскетбол за ученици 2 и 3 клас. След оспорвани баскетболни срещи БК "Банкя" успя да се наложи над отборите  на  баскетболните клубове " Спортни таланти" - гр. София и "ЦСКА" – град  София.
             Голямото българско хоро, което се изви под небето на Банкя, показа че хванати за ръце всички се чувстват по-уверени.
            Денят бе потвърждение на разбирането, че спортът е онзи социален феномен, който обединява, възпитава и забавлява по неповторим начин.

Футболни емоцииСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС