Новини
Дни на отворените врати

       Министерството на образованието и науката обяви времето от 28 до 31 октомври 2019 година за „Седмица на професионалните умения в България” – Дни на отворените врати. По този повод   ученици  от 78 СУ „Христо Смирненски”, посетиха ПГТ „Алеко Константинов”, за да придобият представа за възможностите, които предлага учебното заведение за кариерно ориентиране като елитни готвачи, ресторантьори и хотелиери.  На разделените на три групи деца бяха демонстрирани три възможности за кариерна реализация и посещавайки три различни кабинета, те се запознаха с тях. В кабинета по готварство се правеха вкусни сандвичи от първата група, на втората група бе представена презентация за специалността „Хотелиерство”, а в третия кабинет по ресторантьорство се демонстрираха уменията на учениците по сервиране.  А те вече се оценяват от клиентите на такива  изискани хотели като „Хилтън”, „Интерконтинентал”, „Космос”, „Рамада”, ресторантът на възпитаника на училището шеф Иван Манчев - „Кактус”.
          Екипът на ПГТ „Алеко Константинов” и лично директорката Димитринка Колева запознаха  гостенчетата от 78 училище с особеностите на дисциплините, които биха им се разкрили, ако ги изберат за свое бъдещо поприще. А за Банкя би било добре децата й да израстват и кариерно в нея. Бъдещето й като курорт обещава много работа в сферата на туризма, стига хората, които я практикуват, да са щастливи с нея.

Дни на отворените врати

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС