Новини
В Деня на народните будители деца узнаха що е то будител

             В Деня на  народните будители, групите”Звънче" и "Щурче" посетиха библиотеката в читалище „Отец Паисий”, за да научат интересни неща за хората, наричани будители. В уютна обстановка децата се запознаха с леля Зоя, която подрежда и се грижи за книгите. Тя разходи своите гости из залите и им разказа как да пазят и ценят книжките си, колко са важни и на какво ни учат. В края на разходката из вълшебния дом, в който живеят книгите, децата изработиха по един книгоразделител, за да отбелязват в своите книжки мястото, на което мама или тате са спрели и ще продължат да четат по-късно.
               На сбогуване леля Зоя подари на групите по една книжка за спомен, а децата от група "Звънче" й поднесоха цвете, защото в днешния ден тя бе за тях един истински будител!         
               А децата от групите "Калинка" и "Слънчице" имаха своя урок по родолюбие, който ще запомнят за цял живот! Събрани в салона на детската градина те с жажда попиваха думите на госпожа Ели Христова, която по атрактивен начин презентира деня, отреден за почит към хората, посветени на делото за популяризиране и запазване на народностното самосъзнание! Децата си припомниха за светите братя Кирил и Методий, Паисий, Ботев, Левски, знаменоската Райна Княгиня... Разбраха кои са съвременните будители, пяха и рецитираха стихове и завършиха с една емоционална състезателна игра, за да докажат колко много са научили за българските будители! 

В библиотеката

     

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС