Новини
Наслада за очите и не само за тях

             Една кулинарна изложба изненада, но и се вписа в артистичната атмосфера на бившата галерия „Банкя” - сега клуб „Дълголетие”. На това място обикновено са се представяли и ще се представят художници, а на 21 ноември там заяви право на свое присъствие и кулинарното изкуство. В Залата се представи кулинарната изложба на служителите от Военноинвалидния дом с ръководител Георги Георгиев. Това е събитие с петгодишна традиция, но за първи път излиза извън пределите на дома.
             Кметът Рангел Марков, заместник-кметът Пламен Симеонов, и служители от общината уважиха събитието. Присъстваха и Галя Георгиева директор на Центъра за временно настаняване  „Света София” и Георги Календеров управител на охранителна фирма „АСО София” ООД.
             В хода на събитието към гостите се присъедини и Минка Йовчева Директор на дирекция „Социални услуги за деца и възрастни” към Столична община.
             В поздравителните си думи Рангел Марков изтъкна своето удовлетворение от начина, по който се води комуникацията с ръководството на Военноинвалидния дом и колектива му и сподели своето усещане, че явно на хората е приятно да работят там, след като с такова вдъхновение и въображение са се подготвили за кулинарната изложба. А тя наистина бе приготвена с мерак, за което говореха разнообразните и великолепно аранжирани блюда. Първата награда получи Галя Стаменова,  втората отиде при социалния работник Лора Драганова,  за творческия й подход към поднасянето на зеленчуците и третата бе отредена на Любка Кехайова за малка торта.
           „Развалянето” на изложбата  я превърна от естетическо в кулинарно изживяване, което показа, че когато нещо е приготвено с любов, то и ефектът е две в едно - наслада за очите и не само за тях.
 
Момент от журирането

На първо място
Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС