Новини
Уникална апаратура в СБР „Здраве”

         СБР „Здраве” все повече ще отговаря на своето име. Динамично развиващото се лечебно заведение вече разполага с първата в България свръхмодерна апаратура, която е ценен капитал за курорта ни и за неговите жители.
Далновидното ръководство на СБР “Здраве” закупи последно поколение ултразвукова апаратура Siemens. Тя има всички необходими сонди за ултразвукова диагностика - за коремна ехография, повърхностни структури, сърце, изследване на екстракраниални съдове/артерии и вени в областта на шията/, както и всички доплери.
           Уникалното в тази аппаратура е т. нар. конзола с работна станция за ехомамографии - последно поколение ултразвукова диагностика на млечната жлеза с автоматична реконструкция и 3D образ, което се прави без никакво рентгеново облъчване.
          Тя има не по-малко ценни други възможности. С нея могат да се уловят още в начален стадий сърдечносъдови, мозъчносъдови, ендокринни и неврологични заболявания. Могат да се диагностицират навреме промени в съдовете, които кръвоснабдяват мозъка и така да се предотврати инсулт например. Може би най-големият плюс на тази апаратура, обаче, е фактът, че диагностицира напълно безвредно заболяванията в начална фаза, когато възможностите за пълно излекуване са по-големи.
            Не случайно съвременните тенденции в медицината поставят акцент върху профилактиката. С тази аппаратура СБР “Здраве” извежда профилактиката на банчани в нова, по-висока орбита.

Най-новото - първо в Банкя Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС