Новини
13 януари е. Време за Винфеста на Банкя

         Единадесетата традиционна среща на винопроизводителите от Банкя се състоя днес, 13 януари, в парк „Кестените” край заведението „Чучулигата”. Негова е привилегията да дава гостоприемството си на празнуващите този ден от цяла Банкя, защото собственикът му Милан Зарчев и Данчо Борисов са инициаторите за този фестивал, за това сверяване на уменията на винопроизводителите от града.  Разбира се, желанието е не само да се представиш с най-хубавото вино, но и да си на ниво с вида и вкуса на мезетата. Разнообразието им за сетен път показа мераклийската жилка на винарите.
          Кметът Рангел Марков, представители на различни институции от града уважиха събитието, което дава цвят и придава атмосфера на зимна Банкя. Акордеон и тъпан създаваха музикалната среда, наситена с песни за вино и любов. Няма как да не завършим с традиционното: „Във виното е истината”, но тази година в социалните мрежи се разпространи и неговия контекст, „..а във водата е здравето”.
      Наздраве!
Кметът ще дегустира след малко виното

Нека е наздраве!
Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС