Новини
Днес в клуб „Дълголетие”

         Всеки ден винаги засменият деветдесет и четири годишен бай Серафим Стоичков сменя два рейса от Божурище, за да дойда и се разтуши със сладка приказка  в пенсионерския клуб „Дълголетие” в Банкя. Тук му е хубаво и не му се свиди времето, отделено за пътуване. Годините на човека с име на ангел не му тежат.
        На чай или кафе и раздумката започва. Той е работил какво ли не - и в земеделието, бил е и чиновник, фурнаджия, миньор, строител. Копал е основите на язовир „Студена” – с бомби, машини, булдозери, но други са го завършили. Работил е и на линиите Кресна-Симитли и Дупница- Бобов дол.
      Има двама сина и една дъщеря – „сите пенсионери”. Живял е и през царско време и винаги е било едно и също – едни доволни, други недоволни. /Май човек трябва сам да си избере от кои да бъде/. Независимо, че е на толкова много години, не се наема да гадае бъдещето, само мъдро обобщава. „Не се знае какво че бъде, оно кое е тръгнало, че дойде”.
       На 22 февруари бай Серафим ще започне 95 години. Възрастните хора са най-близо до Бога и колкото по-рано го осъзнаят по-младите, толкова по-добре биха се чувствали и те в своите късни години. 
       Докато приказката на бай Серафим се лее, влизат двама господа от София, почиващи във Военния санаториум. Те казват, че клубът е много хубав, докато в София много от пенсионерските клубове са в трафопостове.
       Новите посетители започват приказка с  бай Серафим и, ето че за тях времето спира в клуб „Дълголетие”- в един ден, който  носи нови контакти, изживявания и усмивки.

Човекът с име на ангел

На сладка раздумкаСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС