Новини
Заместник-министър Таня Михайлова и Янка Такева посетиха Банкя

         На 14 февруари заместник-министърът по образованието Таня Михайлова, председателят на синдиката на българските учители Янка Такева, директори на дирекции в министерството на образованието посетиха НЦПКПС/Национален център за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти/ с директор Димитър Асенов. В деня, в който отдавахме почит на виното и любовта, имаше и един трети празник  с общославянско значение -  успението на свети Кирил Философ. В този контекст денят бе особено удачен Таня Михайлова и Янка Такева да връчат удостоверенията за успешно завършен курс на директори от цялата страна в присъствието на заместник-кмета по културата на Банкя Пламен Симеонов.
         Това се случи в наскоро обновения образователен център, оборудван с безжична интерактивна техника – внедрен от Центъра за творческо обучение, който за първи път в страната в извънучилищна среда реализира проект с такъв мащаб - два проектора и насрещен за обучителя. Всеки един отделен компютър на обучаващите се  би могъл да визуализира това, което е на екрана му върху проектора на обучителя. Стената е боядисан с „вълшебна боя” и върху нея може да се пише с маркер като върху черна дъска. Батериите на лаптопите издържат 9 часа.
         В тази свръхсъвременна  зала прозвучаха вдъхновяващи думи от Таня Михайлова и от Янка Такева към директорите, които ще ги пренесат до всяка точка на България. Във връзка с подготовката на преподаватели за нуждите на съвременното българско образование, Таня Михайлова използва хубавата метафора, че когато трябва да правиш кораб, ти трябва не просто да събираш екипаж, а да накараш хората да мечтаят за безкрая на морето.
         И Таня Михайлова, и Янка Такева подчертаха доброто взаимодействие с район „Банкя” и изказаха своите благодарности към районното ръководство. Пламен Симеонов подари на гостите книга за историята и настоящето на Банкя.

С получените вече удостовенрения в обновената зала

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС