Новини
Рисуване с чаша вино и любов

      На 13 февруари в Туристическия информационен център под надслов „Опиянени от любов” се състоя така модерното напоследък рисуване с чаша вино. Организирано от район „Банкя”,  виненото рисуване бе подпомагано от художничката Марисиана Влашева, която имаше честта да напътства в първите стъпки към подобни изяви съпругата на кмета на Банкя Свобода Маркова, секретаря на района Силвия Бонева и други мили дами от Банкя, решили да посрещнат достойно празника на виното Трифон Зарезан и на любовта  Свети Валентин.
    От името на районната администрация    Александра Александрова поздрави участничките в арт събитието и сама се захвана за четката. Марисиана Влашева разказа за себе си и своя път в живота и изкуството и предложи на участничките в събитието да рисуват слънчогледите на Ван Гог, факт, който наведе жените на размисли за пътя на големия художник за творческия му натюрел и за изкуството въобще.
        Явно или закодирано, темата за любовта присъстваше във всяка една от картините, изобилстващи с цветя, сърца, слънца. Всяка една от дамите се представи на останалите, докато траеше рисуването, което, оказа се, може и да не е самотно занимание, а да създава нови контакти и приятелства. И за да бъде всичко много автентично и близо до атмосферата на художника Ван Гог, Марисиана отвори и бутилка абсент, така любима на твореца, нарисувал знаменитите слънчогледи.
       Обща снимка за спомен запечата за историята на Банкя това първо рисуване с чаша вино и творбите, направени с любов, защото самото изкуство е материализирана любовна енергия.
        Честити празници!

Художнички и творрби

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС