Новини
Днес е Патронният празник на 78 СУ "Христо Смирненски"

Столична община район “Банкя” честити Патронния празник на 78 СУ „Христо Смирненски” и тук публикуваме вълнуващото словото по този повод на директора на училището Дима Герасимова:
"НА 18. МАРТ
78. СУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“ – ГР. БАНКЯ
ЧЕСТВА СВОЯ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК
Днес, 18. март 2020 година, е специален за всички ученици и учители, за всички жители на гр. Банкя, докоснали се до духа на 78. СУ „Христо Смирненски“.
Днес в училищния двор няма глъчка, в коридорите и класните стаи е тихо, не се чува детски смях, в учителската стая е пусто. Странен е днешният ни празник, някак тих, спокоен и по своему значим. Но духът на училището е особено осезаем, от няколко дни…
Поставено в извънредната ситуация 78. СУ „Христо Смирненски“ доказва силата, обединението си, стремежа да запази традициите си и с любов да ги предаде на поколенията, които да ги пазят. Това благородно дело обединява през годините хиляди хора – позитивно и съзидателно, невидимо е за очите, носи се и се пази само в сърцето.
В днешния ден на изпитание традициите дадоха път на креативността, мечтите и идеите изкристализираха в нова, необикновена светлина. Вече трети ден ние сме свързани по необичаен начин – дистанционно, и учим в електронна среда.
Уважаеми учители,
на днешния ден искам да поднеса уважението си към Вас, хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитавате и изграждате децата на България. Чрез Вашия професионализъм, благородство и всеотдайност Вие давате на младите хора увереността и силата, с които да вървят напред. Всички трудности във времето, през което преминаваме заедно, са предначертани, за да се кали духът ни. Нека продължим будителското си дело с възрожденски плам, с любов към учениците, с отговорност към себе си, родителите и обществото.
Възхитена съм от отприщената енергия и готовността на колегията да изпълни мисията си докрай - професионално, отговорно и смислено. Това ме вдъхновява. Благодаря Ви и искрено Ви желая здраве, непресъхващ ентусиазъм и вяра в нашата богоугодна и непреходна мисия! Навярно осъзнавате, че освен всичко друго, в момента пишем нова глава в историята на образованието, в историята на 78. СУ „Христо Смирненски“ – гр. Банкя. Успех и благословено да е делото ни!
Скъпи ученици, Вие сте надеждата и бъдещето!
С възрожденски дух Ви предаваме нравствените ценности, добродетелите и любовта към знанието и българските традиции. Бъдете силни, ученолюбиви и следвайте мечтите си! Пазете светлите традиции на родното училище, почитайте всеотдайността на своите учители! Пожелавам Ви да бъдете добри хора, да успявате със знания и умения и навсякъде, където и да се намирате, да сте горди, че сте възпитаници на 78. СУ „Христо Смирненски“ – гр. Банкя!
Уважаеми родители, днес е нашият ден!
Ден, в който поделихме отговорността си и доказваме, че заедно можем повече! Благодаря Ви за разбирането и подкрепата, за съпричастността и съдействието! Днес всички осъзнаваме ползата от общите ни усилия в стремежа ни да дадем най-доброто на Вашите деца, на нашите ученици – не щадим труда си, не се огъваме пред трудностите и предизвикателствата, не търсим виновни. Искрени и дълбоки благодарности!
Бъдете здрави и силни!
Уважаеми колеги, ученици, приятели на 78. СУ „Христо Смирненски“, съграждани, за мен е чест и привилегия да Ви поздравя с патронния празник на училището.
Докато училището е мостът, по който поколение след поколение минава нашата Родина – България ще я има!
Честит празник!
Д. Герасимова
Директор на 78. СУ „Христо Смирненски“

Тази  година 2020 на празника си училището е празно, но духът му е съхранен
Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС