COVID-19
В битката за Чистотата

             В тези дни, когато повечето хора пазят домовете си и се отнасят отговорно към разпорежданията във връзка с извънредното положение с цел защита на здравето и живота, е нужно да отдадем дължимото на онези служители, които извозват отпадъците, метат по улиците и дезинфектират тротоарни площи, пространства пред обществени сгради и др.
             Днес 24 души работят по хигиенизирането и почистването на Банкя, които тези дни имаха работа и със снега. Те получиха заповед от Директора на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева при изпълнение на служебните си задължения да не се събират на групи повече от двама и да са на разстояние минимум два метра, да носят маски и ръкавици.
             Два големи сметосъбирателни камиона извозват отпадъка и един малък, където минаването на големите е затруднено. По график се събира и едрогабаритният отпадък. Напоследък дори работата на фирмата е нараснала, тъй като непредвиденият престой в дома, накара много хора да направят основно почистване и да се разделят с някои ненужни предмети. Пролетният сняг попречи за своевременното им извозване, но това ще стане след неговото оттегляне.
            Уважаеми съграждани, Банкя има статут на курорт. С ръка на сърцето трябва да си признаем, че не всички дворове изглеждат така, както би трябвало да изглеждат дворовете в град като нашия. Нека използваме времето, в което така или иначе ще прекараме в домовете си, да внесем ред и разчистим къщите и дворовете си.  И ако сме в невидима война с вируса, това също е форма на воюване срещу него  - срещу хаоса и безредието, в която неизменен победител ще бъде добрият стопанин.
            Банкя заслужава това!

Дезинфекция в Банкя


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.