Новини
ОДЦ „Бълбук”: „Забавно и полезно у дома“

        От началото на тази седмица стартира безплатна ежедневна онлайн програма „Забавно и полезно у дома“ за деца от 2 до 5 години, изготвена от Образователен детски център „Бълбук” в Банкя.
Целта на програмата е да помогне на родители да уплътнят пълноценно времето на децата си у дома през периода на извънредните мерки и да освобождават време за другите си задължения. Всяка сутрин записаните родители получават пакет от занимания, организирани около една тема. Темите за деня пък са свързани с водещата тема за седмицата. Заниманията включват следните области: Разказване, музика, творчество, изследване, ролеви модел, усещане, игра.
        Допълнително родителите получават и ценни насоки и съвети как да организират и провеждат заниманията, така че да задържат вниманието на децата за по-дълго време и да ги правят увлекателни за тях. За максимално улеснение на родителите заниманията не изискват особена подготовка и се изпълняват с подръчни материали, но въпреки това са много интересни и занимателни. Също така ежедневните презентации са обогатени с видео и снимков материал, така че родителите да могат напълно да си представят какво се очаква като резултат от съответното занимание.
         Само за няколко дни програмата набира огромна популярност. Стотици български родители от цялата страна, а също и от чужбина (има участници чак от Аляска) са се записали в програмата. Отзивите за заниманията са изключително добри. Родителите са възхитени от организацията на програмата и споделят, че децата им искрено се забавляват и много се радват на заниманията и времето, прекарано с мама и тати.
           Екипът на „Бълбук” приканва всеки желаещ да се включи в инициативата, като остави мейл чрез лично съобщение на страницата на Центъра. Оттам призовават всички записани да споделят програмта с техни близки и познати, за да достигнат до повече родители. Така от „Бълбук” се надяват да подпомогнат родителите в създалата се ситуация, като им спестят време за търсене на занимания и им предоставят достъп до един качествен ресурс, чрез който да уплътняват времето на децата си, докато същевременно ги забавляват.Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС