Новини
Куклите на Катя Спасова

        Навръх Великден редките минувачи по улица “Цар Симеон” в квартал Градоман биваха запленявани от чудна гледка. Десетки кукли в мераклийски изплетени национални костюми  от различни фолклорни области на България. Те бяха разположени под цъфтящо вишнево дърво, окичено с къщички за птици.
        В дните на пандемия учителката по литература от ПГТ „Алеко Константинов” Катя Спасова бе решила да подари радост и да сподели резултатите от посещаващия я периодично творчески вирус в мирни времена, благодарение на който тя бе сътворила своята колекция. Цялата си любов бе отдала в изработката на тези костюми. Отчете обаче като пропуск, че в зимната пролет, когато пухкав сняг бе навел клоните на цъфналата вишна, не се бе сетила да изнесе своята Снежанка, джуджетата и други плетени приказни герои.
        Добрата страна на тази пандемия е, че катализира творческите процеси и всичко свързано с авторефлексията, способността да надникваш в градината на собствената си душа, да наблюдаваш и   цветята в нея и дебнещите от подсъзнанието чудовища, с които водим вечната битка.
         В нея Катя излиза победител с красотата, която подари и на другите.

Чудният свят на Катя


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС