Новини
Мария Бърдарска от Банкя с награда от литературен конкурс

            Ученичката Мария Бърдарска, жител на Банкя и сестра на талантливия малък певец Емилиян Бърдарски, получи отличие от Националния конкурс „Ще ти разкажа приказка. Мария, която е ученичка в ГПИЕ „Мигел де Сервантес“ – София, получи трета награда във втората възрастова група (13-15 г.) за своето произведение „Ще ти разкажа приказка“.
            Конкурсът за детска авторска приказка е част от Календара на културните събития на Столична община и се организира от Дирекция „Култура“. В литературната надпревара са се включили 724 деца от цялата страна в две възрастови групи - 9-12 години и 13-15 години. Многобройните участници са оценявани от жури с председател Георги Константинов - писател, поет, главен редактор на списание „Пламък“, член на   Съюза на българските писатели и членове: Станислав Георгиев - старши експерт по български език и литература в Регионално управление по образование - София-град, Петя Йотова - поетеса, член на Съюза на българските писатели, Нели Горанова - главен експерт в Дирекция „Култура”, член на Съюза на българските писатели, Биляна Балева – старши юрисконсулт в Дирекция „Култура”.
         Класираните на първо място в двете възрастови получават за награда лаптопи, класираните на второ и трето място – таблети.
         Честито на Мария Бърдарска! Район „Банкя“ ѝ пожелава вдъхновение и успехи в писателското поприще!Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС