Новини
Моят двор е моето лице и сърце

        За разлика от домовете ни - нашите крепости, заключени зад четири стени, дворовете ни са един вид споделено пространство. И ако грижите за тях са такива, че те радват очите на стопани, съседи и преминаващи, то това означава, че ние допринасяме за общото усещане за комфорт в живота, който не винаги изисква особено големи вложения, а просто работни ръце  и сърце.
       Такива дворове в Банкя има навсякъде. За тях е нужна преди всичко любов. А тя видимо присъства в семейството на Бонка и Кирил Рангелови. От пролет до есен дворът им е потънал в пищни цветове, като се започне от лалетата и нарцисите напролет, през зокумите, та чак до плодовете на грижливо отглежданата от Кирил смокиня през есента.
         Ще кажете  - те не всички улици са оправени, вие ни говорите за дворовете. Така е, ние имаме желанието всички улици на Банкя да бъдат прясно асфалтирани и с тротоари, но по финансови и други независещи от нас причини това не може да се случи с вълшебна пръчка. Работим според реалностите. Но както подобното привлича подобното, така и красиво поддържаните дворове, ще привлекат в Банкя онези сили, които рано или късно ще доведат и до цялостно подобряване на облика на града.
       Независимо от трудната ковид ситуация ние не преставаме да мечтаем за един красив и уреден курорт, в какъвто, вярваме, Банкя ще се превръща. И като символ на победа над настоящите трудности, ви предлагаме снимката и на един друг символ на победа - една чемширена „Триумфална арка” от едни друг красиво зацветен двор на Кръстинка Миладинова от Градоман.
         А вие, ако желаете да споделите красотата на вашите градини, можете да го направите на фейсбук страницата ни. Нека всички заедно се насладим на естетическото чувство на банчани.

Чемширената "Триумфална арка"

Лалетата на Бонка и Кирил РангеловиСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС